The Stockholm City Hall Mats Wickman

ISBN: 9789170550621

Published:


Description

The Stockholm City Hall  by  Mats Wickman

The Stockholm City Hall by Mats Wickman
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | | ISBN: 9789170550621 | 7.75 Mb

Stadshuset i Stockholm är en av Sveriges mest fascinerande byggnader. Gyllene Salen, Blå Hallen och Prinsens Galleri är namn som klingar sagolikt - och sagolika är just vad många rum och salar i huset är. Det är inte konstigt att Stadshuset är ett avMoreStadshuset i Stockholm är en av Sveriges mest fascinerande byggnader.

Gyllene Salen, Blå Hallen och Prinsens Galleri är namn som klingar sagolikt - och sagolika är just vad många rum och salar i huset är. Det är inte konstigt att Stadshuset är ett av Sveriges mest besökta turistmål. I år är det 80 år sedan det invigdes.De konstnärliga utsmyckningarna och genomtänkta inredningsdetaljerna - utförda av dåtidens främsta konstnärer, arkitekter och hantverkare - skildras utförligt i både text och bild. Vidare ges livfulla porträtt av den visionäre stadshusarkitekten Ragnar Östberg och hans närmaste medarbetare.Boken berättar också om husets moderna funktion som både arbetsplats och festlokal med Nobelfesten som årets höjdpunkt.Förutom att beskriva husets tillkomst i början av förra seklet, görs också nedslag i Stockholms händelserika historia.

Boken blir på så sätt både en guidebok till Stadshuset och en Stockholmsskildring med nya och oväntade perspektiv.Boken kom ut första gången 1993 och är uppdaterad med både nya texter och nya bilder. Den ges också ut på engelska - The Stockholm City Hall.Mats Wickman är kulturhistoriker, journalist och författare. Han har utkommit med cirka tio böcker inom kulturhistoriska ämnesområden.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "The Stockholm City Hall":


happybirthdayquoteshd.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us