Всичкият блясък на Злото Николай Светлев

ISBN:

Published:

Paperback

160 pages


Description

Всичкият блясък на Злото  by  Николай Светлев

Всичкият блясък на Злото by Николай Светлев
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 160 pages | ISBN: | 6.51 Mb

„Всичкият блясък на Злото“ е първият роман от трилогията на Николай Светлев за Доброто и Злото, включваща още романите „Приказка за непобедимото Добро“ и „Аз, грешният Иван“.Роман, в който Апокалипсисът започва от България. Годината е 1997 – гладнатаMore„Всичкият блясък на Злото“ е първият роман от трилогията на Николай Светлев за Доброто и Злото, включваща още романите „Приказка за непобедимото Добро“ и „Аз, грешният Иван“.Роман, в който Апокалипсисът започва от България.

Годината е 1997 – гладната зима и времето на хиперинфлацията, т.е. съвсем реални и близки във времето, пресни като спомен за читателите исторически събития. Пророк, предтеча, баща и обиталище на Антихриста става един обикновен софийски интелектуалец, смазан от мизерията – Калин Вранев.

Действието започва в новогодишната нощ на 1996 – 1997 г. В първия ден на януари Калин Вранев вижда небесно знамение и е осенен свише, на Цветница под формата на светлина и чрез непорочно зачатие от героя и сляпата девственица Яна се ражда Антихристът. България е представена като страна на всички възможни ужаси, от нея тръгва епидемия, която взима все повече жертви и се разраства до пандемия.Мнозина помнят, че описаните от автора бедност, глад, оскотяване от мизерия, извращения на разбогателите престъпници, пълно беззаконие не са никаква фантастика, а почерпен кошмарен материал от действителността.

Или поне така изглежда, докато не видим годината на издаване на „Всичкият блясък на Злото“ – 1993. Хиперинфлацията стана най-страшна през януари-февруари 1997 г. (един щатски долар се разменя за 3000 лв. според данните за финансово-политическата криза на Уикипедия), т.е. нейното ескалиране е предвидено в книгата. Както и това докъде ще пропадне страната ни.http://bgf.zavinagi.org/index.php/Вси...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Всичкият блясък на Злото":


happybirthdayquoteshd.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us