Etiquette. De regels van het spel: hoffelijkheid en omgangsvormen Marlène de Wouters

ISBN:

Published: 1999

Hardcover

286 pages


Description

Etiquette. De regels van het spel: hoffelijkheid en omgangsvormen  by  Marlène de Wouters

Etiquette. De regels van het spel: hoffelijkheid en omgangsvormen by Marlène de Wouters
1999 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 286 pages | ISBN: | 8.67 Mb

Hoort men zijn GSM steeds af te leggen bij een restaurantbezoek? Mag je een uitnodiging per e-mail versturen of beantwoorden? Hoe nodig ik een ongehuwd paar uit voor een huwelijk? Is het gebruikelijk om goede collegas s morgens op het werk met eenMoreHoort men zijn GSM steeds af te leggen bij een restaurantbezoek? Mag je een uitnodiging per e-mail versturen of beantwoorden? Hoe nodig ik een ongehuwd paar uit voor een huwelijk?

Is het gebruikelijk om goede collegas s morgens op het werk met een zoen te begroeten? Moet de gastvrouw zich aan tafel als eerste of als laatste bedienen? Mag je een banaan met de handen eten? En hoe moet je gekleed zijn voor een avondje opera?De auteurs van dit boek hebben zich samen gebogen over honderden courante situaties die zich in het dagelijks leven kunnen voordoen en de vraag hoe men zich daarbij het best gedraagt.

Het boeiende spel dat het leven vormt, heeft immers ook zijn eigen regels. Toch wil Etiquette geen betuttelend boek vol normen, geboden en verboden zijn, maar juist een uitnodiging tot dialoog en respect voor de ander. Savoir-vivre is immers de slagroom op de taart van het leven.In het boek komen volgende onderwerpen aan bod: het gezin, de grote momenten van het leven, feesten, rouw, scheiding en ziekte, het dagelijkse leven, op het werk, schrijven, ontspanning, ontvangsten, aan tafel, het protocol. Etiquette bevat ook tientallen boeiende terzijdes over de herkomst van bepaalde gebruiken, typische woorden en uitdrukkingen.

De originele tekeningen zijn gemaakt door de bekende kunstenaar Charlie Case en de verzorgende vormgeving is van de hand van Antoon De Vylder.Enter the sum

Related Archive Books

  1. 24.05.2014Blood and Bone
  2. 05.10.2014Fodors Utah, 2nd Edition
  3. 24.03.2015De krant moet kiezen
  4. 01.08.2013Crows Nest
  5. 29.10.2013Paddle Wheelers


Related Books


Comments

Comments for "Etiquette. De regels van het spel: hoffelijkheid en omgangsvormen":


happybirthdayquoteshd.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us